Workshops & Lezingen

Gedurfd in Puurheid en Eenvoud. Inspirerend en Praktisch.

 

Mijn lezingen en workshops zijn heel praktisch. Er wordt veel kennis en ervaring gedeeld en er is ruimte voor vragen en gesprek. De voorbeelden die aan bod komen zijn heel praktisch en ik laat ze graag ter plekke zien. Wat je ziet is thuis ook heel makkelijk zelf te doen en te maken. De lezingen en workshops inspireren om er thuis mee aan de slag te gaan.

Workshop Dressing en Pesto maken

Dressings en pesto’s maken kan het hele jaar door. Maar het hoogtepunt ligt voor mij in de lente en zomer. Dan maak ik gebruik van verse ingrediënten uit de tuin die voor handen zijn. Dat geeft me zoveel plezier en ik vind het heerlijk om te weten welke ingrediënten er uiteindelijk in zitten en na gelang mijn eigen behoeften. In deze praktische workshop neem ik je mee en laat ik je zien hoe je zelf makkelijk kunt variëren en ik deel een aantal van mijn ‘geheime’ ingrediënten. 

Workshop De Natuur in een Potje
Zelf een kruidenolie maken, lipbalsem, lichaamspeeling, tandpasta, deodorant of een fijn schoonmaakproduct voor in huis. Waar heb je behoefte aan? Samen maken we een aantal producten en die krijg je ook mee naar huis samen met de recepten.
Lezing/Workshop Water en Zout
Twee prachtige ingrediënten waarmee je zoveel kunt doen. Ik neem je graag mee en laat je zien wat je met natuurlijk/onbewerkt zout en water kunt doen. Je krijgt veel tips aangereikt en we maken samen een heerlijke lichaamspeeling op basis van natuurlijk zout waarvan je na afloop een potje mee naar huis krijgt.
Lezing/Workshop Ontzuren-Ontgiften

Wat zijn redenen van verzuring zijn en waarom is het zo belangrijk is ons lichaam te ondersteunen in het ontdoen van teveel aan zuren? Wat levert het jou op? Daarover vertel ik je graag. De  voorbeelden die ik geef zijn Natuurlijk en heel toegankelijk. Ik laat ze ter plekke zien en wat ik laat zien is thuis ook heel makkelijk zelf te doen. Geen moeilijke theorie over complexe processen in ons lichaam, maar allemaal heel praktisch.

Workshop Kombucha brouwen

Waarom maak ik zo graag Kombucha? Wat is het geheim van een Scoby en hoe brouw je zelf deze prachtige, gezonde, veelzijdige, licht sparkelende en tikkie mysterieuze (probiotica) drank? Tijdens deze workshop doorlopen we samen het proces van het brouwen. Er staan verschillende smaken Kombucha klaar om uit te proberen. Op welke manier bewaar je een scoby als je bv op vakantie gaat of tijdelijk wilt stoppen? Vele leuke andere ‘Kombucha Weetjes’. Diegenen die graag thuis zelf aan de slag willen krijgen na afloop een Scoby en starterliquit mee naar huis. Optioneel: de workshop is te reserveren met vegetarische lunch als je met een eigen samengestelde groep komt.  

De Zoektocht naar Puur Natuur

Op vakantie in Lapland

Overweldigd door de ruimte, de sneeuw en de zon. Hoe mooi is de natuur! En wat een kracht en stilte gaat ervan uit. Eens te meer wordt me duidelijk hoe groots de natuur om ons heen is.

Maart 2015

In de moestuin

Mijn eerste boontjes! Wouw, zelf gekweekt uit een zaadje! Ik voel me trots en bedenk tegelijkertijd dat ik zelf niets heb gedaan. De natuur doet het helemaal zelf!

Mei 2017

De Lente van 20..

Zittend in het voorjaarszonnetje met een kopje verse kruidenthee, zie ik één van de eerste vlinders van dit jaar. Ze zit op salie die volop in bloei staat …. Genieten!

April 2018

Komboucha brouwen

Kombucha!! Al heel erg lang stond ze op mijn verlanglijstje en op bijzondere wijze is een mooie Kombuchazwam in mijn bezit gekomen. Ik koester, vertroetel, verzorg en oogst er heerlijke drank van die ik graag deel. Iedere keer verwonder ik me weer over de kracht van de Kombucha.

Mei 2018.